Hue-säsongen är igång

Hue sæsonen er i gang

Behöver du ett snabbt projekt, behöver du ge en hemstickad present eller kanske du vill börja ditt första stickprojekt? Då är en hatt ett bra projekt att börja med, då ett hattrecept ofta innehåller få tekniker och det är ett mindre projekt!!

Vi har skrivit nedan om de mest populära mössorna för tillfället, samt vilket läckert garn de kan stickas i.

Vårt mest sålda hattmönster är Hipsterhatt från Petiteknit. Mössan stickas underifrån i resår, det vill säga 2 stickor och 2 aviga, så du behöver bara behärska de mest grundläggande teknikerna för att kunna sticka den. Här kan du hitta videoguider om hur du gör de olika teknikerna om du är tveksam.

Mössan finns i 4 storlekar: baby, barn, dam och herr, och kan stickas i många olika garnkvaliteter. Bland annat. kan du sticka den i två trådar Söndag från Sandnes för 102 DKK
Modellen kan även stickas i två trådar Droppar Flora eller en tråd Droppar Lima till ett pris av endast 44 DKK

Och vill du bli en riktig hipster så går mössan även att stickas i de coolaste färgerna i en tråd Dubbelsöndag från Sandnes, där bl.a. Elektrisk blå och Statement Green är mycket populära för denna modell. Garnåtgången är två nystan och med Double Sunday stickas mössan med endast en tråd.

Efter Hipsterhatten kommer Oslohatten. En klassisk fin mössa som kan stickas i två varianter - en vanlig eller en mohair-utgåva - båda är läckra och finns i totalt 7 storlekar!

Oslomössan kan stickas i två trådar Söndag eller en tråd Dubbelsöndag från Sandnes från 102 DKK. Den kan även stickas i två trådar Jawoll från Lang Yarn från endast 78 DKK. Men du kanske är mer inne på mohair?
Ta då en titt på Oslohuen mohair edition den kan stickas i en tråd Söndag/Jawoll tillsammans med en tråd Sandnes Thin Silk Mohair / Drops Kid-Silk från endast 81 DKK

Förra året tog den välkända elefanthatten över marknaden igen, men denna gång som en Balaclava. Det finns många balaclavor på marknaden och en av de mest kända är November Balaclava från Petiteknit. Modellen finns i både barn- och vuxenversion.

Baraklavan kan stickas i flera kombinationer, men vi rekommenderar definitivt att du provar kombinationen av två trådar Ekologisk mjuk merino från KAOS GARN tillsammans med en tråd ekologisk borstad alpacka från KAOS YARN - om du inte redan har sett färgkartan från KAOS GARN, kolla in den nu!!

En annan favoritkombination är en tråd Sandnes Peer Gynt tillsammans med en tråd Sandnes Tynn Silk mohair då blir mössan ljuvligt varm och mjuk. I denna kombination kan mössan stickas från 99 DKK och är du inte sugen på mohair för barn, ta en titt på Lang Yarns merino 400 spets , en läcker merino som ersätter mohair perfekt. Byter du ut mohairtråden blir priset endast från 65 DKK.

Om du är helt ny inom stickvärlden rekommenderar vi att du kollar in Easy As Knit. Easy As Knit skriver nybörjarvänliga mönster och gör videoguider för alla mönster. De har bl.a. gjorde även denna härliga Ultra Easy Beanie, som kan stickas i en tråd Drops Snow från endast 57 DKK.eller i en tråd av den läckra Gepard Puff från 174 DKK

.

Läs nästa

Bliv klogere på farver og dig selv – KAOS YARN
Vinter-accessories

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.